Domácí výroba boilies č.1

21. října 2006 v 23:05 | A.Leitgeb |  recepty na bojlies
Vždy vycházejte z počtu vajec,ne z množství boiliesové směsi.Na 1 kg směsi připadá asi 12 vajec,což ovšem nemusí být pravda s ohledem na velikost vajec,jejich kvalitu a v neposlední řadě také na množství bílkovin a tuků ve směsi.
Příprava z 1 kg boilies směsi.
Do větší mísy rozbijete 12 vajec a přidejte další ingredience (aroma ,sladidla,tekuté potravy atd.) určené do mokré části.Vše zamícháme vidličkou (nikdy nešleháme!!!) , potom přisypeme boilisovou směs v takovém množství,aby vzniklo hustší těsto a necháme asi 20 minut odstát.Potom přisypeme boilisovou směs a vyhněteme v tuhé těsto.Ruce potřeme olejem a těsto doválíme.
Připravíme důležité suroviny důkladně promícháme a uválíme v tuhé těsto.
Potřeme rostlinným olejem rolobalem vyválíme těsto na nudle těsto vložíme do rolobalu.
Přiklopíme horním víkem rolobalu a uděláme z boilies nudlí kuličky,které smeteme štětcem na připravený nerezový podnos.
Boilies vysypeme do připraveného sítka a dáme do vroucí vody vařit.Když boilies vyplave,necháme ho projít mírným varem,asi 1 minutu a vysypeme na připravený savý hadr a necháme oschnout.Po uschnutí boilies můžeme dát boilies do mrazáku,nebo do speciálních vaků(najdete v sekci vlastní výroba),kde ho v mírném průvanu necháme pořádně vyschnout.Jelikož nepřidávám konzervační látky,musíte se o boilies starat a každý den ho ve vaku promísit.Docela se mi osvědčilo přidávat do boilies směsi,klasický český RUM,který v boilies funguje jako konzervant.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 pepe pepe | E-mail | Web | 21. března 2010 v 18:11 | Reagovat

Cus,Chci se zeptat jestly ty přísady musí bít kopovaní nebo jestly mohou bít domácí?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama